Skip Navigation
PankajaKasthuri - Breathe Easy (400g Gra

6. Pankaja Kasthuri
Lelah, Batuk & Resdung

PENGENALAN

Pada zaman era moden ini pencemaran tekanan atmosfera dirasakan teramat sangat. Pencemaran alam sekitar adalah di antara sebab-sebab bronkiol kecil di dalam paru-paru kita mengecut atau mencerut dan menyukarkan pernafasan.

Pengecutan paru-paru di dalam istilah perubatan dikenali sebagai bronchosparm dan fenomena ini boleh membawa penyakit bronkiol asma. Penyakit-penyakit bronkiol di zaman moden ini adalah seperti bronkiol asma, alahan bronkitis, lelah, batuk yang kronik dan lain-lain.

KELULUSAN KKM: MAL07021385T


JAMINAN PENYEMBUHAN PENYAKIT SECARA TRADISIONAL

Menurut sains perubatan barat, bronkiol asma ialah penyakit kronik yang tidak boleh di ubati. Pesakit yang menderita kerana bronkiol asma perlu memberi perhatian dalam mencari ubat untuk sepanjang hayat mereka. Lagipun, perubatan barat hanya boleh memberikan kelegaan yang sementara kepada pesakit asma dan perbelanjaan perubatan yang mahal. Pesakit asma akan kekal menderita kesakitan dalam hidup yang penuh kesukaran.

Bagaimanapun, pada zaman dahulu kala, sistem perubatan ayurvedic (sepenuhnya daripada herba semulajadi), menganggap bronkiol asma boleh di ubati dengan Pankaja Kasthuri.

Setelah 10 tahun Pankaja Kasthuri berada dipasaran bebas, ianya telah terbukti berkesan tanpa sebarang keraguan dengan 1 botol (setiap 400gm) Pankaja Kasthuri boleh menyembuhkan bronkiol asma untuk jangka masa yang lama. Pankaja Kasthuri ialah ubat herba asli semulajadi dan telah terbukti sama-sekali selamat digunakan dan tiada kesan sampingan.

KEGUNAAN / INDIKASI LAIN

Pankaja Kasthuri dibuat daripada campuran herba semulajadi yang unik dengan proses istimewa di kilang yang mematuhi amalan perkilangan baik. Pankaja Kasthuri bertindak membesarkan bronkiol dan menolong menyeragamkan pengedaran udara ke paru-paru. Pankaja Kasthuri digunakan secara berkesan untuk merawat alahan bronchitis, lelah, batuk yang kronik, bersin yang tidak berhenti, kesukaran bernafas, sinus, kahak dan selsema.

Pankaja Kasthuri juga boleh menolong meransangkan sistem ketahanan badan (imunisasi) dan menjauhi batuk dan selsema.
Jika anda mengalami batuk dan selsema, ambil sesudu penuh Pankaja Kasthuri dan biarkan beberapa saat di atas lidah sebelum menelannya untuk mendapatkan kelegaan segera.

Kegunaan Pankhaja Kasthuri :
-Melegakan batuk/sakit tekak/mengurangkan kahak.
-Membantu melegakan saluran pernafasan.
-Bertindak membesarkan saluran pernafasan & menyeragamkan peredaran udara ke paru-paru.
-Merangsang sistem ketahanan badan (Imunisasi)
-Membantu menguluarkan lendir dan kahak dari kerongkong.
-Menghilangkan rasa mengantuk ketika memandu.
-Mulut berbau harum. -baik bagi PEROKOK yang ingin berhenti MEROKOK.

BAHAN-BAHAN

Pankaja Kasthuri mengandungi 11 rempah semulajadi seperti halia kering, cabai, lada hitam, kulit kayu manis, buah pelaga, Bengal kembar lima, kacang Malabar, teduh malam India, kopi Negro, buah pahit manis, opimen kuning dan gula batu untuk memberikan sedikit rasa manis dan sedap.

SUKATAN

Dewasa: 15gm atau 1 sudu besar setiap pagi dan malam selepas makan.
Kanak-kanak: 7.5gm atau sudu besar setiap pagi dan malam selepas makan.
Kanak-kanak yang berumur dari 6 bulan juga boleh mengambil Pankaja Kasthuri.

AMALAN PENGAMBILAN :

Penerusan pengambilan Pankaja Kasthuri adalah suatu kemestian semasa dalam tempoh rawatan. Pesakit yang menderita kerana bronkiol asma mesti mengambil 10 botol Pankaja Kasthuri secara berterusan.

Pesakit yang menderita kerana alahan bronkitis, lelah dan batuk yang kronik mesti mengambil 8 botol Pankaja Kasthuri secara berterusan.

Pesakit yang menderita kerana bersin yang berterusan, kesukaran bernafas, sinus, kahak, batuk yang ringan atau selsema mesti meneruskan pengambilan Pankaja Kasthuri sehingga benar-benar sembuh.

Pesakit yang mengambil ubat allopathic atau ubat barat, tidak perlu memberhentikan pengambilan apabila mula mengambil Pankaja Kasthuri. Tetapi pesakit yang seperti ini boleh mengurangkan perlahan-lahan sukatan ubat allopathic. Mereka patut menghentikan pengambilan ubat allopathic setelah mereka mengambil 4 botol Pankaja Kasthuri. Ubat allopathic yang telah ditentukan sukatannya harus diambil 1 jam selepas mengambil Pankaja Kasthuri.

PANTANG

Tiada pantang tertentu. Bagaimanapun, untuk pulih dengan lebih cepat,
sila jauhi dari memakan makanan sejuk, anggur, lepa susu, dadih dan yogurt semasa dalam tempoh rawatan.

NASIHAT TAMBAHAN

Pankaja Kasthuri mengandungi halia kering, cabai, lada hitam dan sebagainya, ianya membuatkan rasanya sedikit pedas. Jika dimakan dalam keadaan perut kosong terasa sedikit kepanasan. Untuk mengelakkan keadaan ini berlaku, sila ambil selepas makan.

Untuk kanak-kanak, kepedasan yang disebabkan oleh Pankaja Kasthuri boleh disamarkan dengan menambahkan 1 sudu kecil madu dan 3 sudu besar air panas. Kacau sehingga rata sebelum menelan.

Pankaja Kasthuri Breathe Eazy - Rawatan Lelah, Batuk & ResdungPankaja Kasthuri Breathe Eazy - Rawatan Lelah, Batuk & ResdungKELULUSAN KKM: MAL07021385T