Skip Navigation

Buy now!

Price:  RM 89.00
89.00
Quantity:
print
2. Skin Care UTM - Anti Ageing Regenerating Serum WISDERM | 2. Skin Care UTM - Anti Ageing Regenerating Serum WISDERM » Wisderm Cosmetics Starter Pack

Anti Aging Serum WISDERM -Skin Care UTM

Anti Aging Regenerating Serum WISDERM -S
"Wisderm Anti Ageing Regenerating Serum" atau dikenali sebagai Serum Anti Penuaan. Estrak herba Kacip Fatimah yang terdapat pada formulasi produk ini telah berjaya dikenalpasti sebagai salah satu daripada elemen terpenting di dalam bidang kosmetik di mana ia bertindak sebagai bahan anti penuaan dan pengganti kepada bahan kimia yang sedia ada.

Umumnya, selain daripada faktor usia, kehadiran sinar UV juga merupakan salah satu faktor penuaaan. sinar UV meningkatkan ketidakseimbangan komponen-komponen penting di dalam kulit seperti kolagen Type I, Type II dan elastin dan hasilnya adalah kedutan di permukaan kulit.

Kajian ke atas sel kulit mendapati ekstrak ini mampu meningkatkan sintesis kolagen yang terdapat di dalam kulit manusia di mana sintesis kolagen merupakan proses penghasilan kolagen bagi memperbaiki kedutan, keanjalan dan kekenyalan kulit seseorang itu.

WISDERM UTM anti ageing serum ~ ekstrak kacip fatimah terbaik untuk keanjalan dan keremajaan kulit

Produk LivingActive diperbuat dari tumbuhan tropika berpandukan dari amalan pemakanan dan perubatan herba tradisional yang telah terbukti sejak berkurun yang lalu. Kaedah sains & teknologi moden telah menghasilkan teknik pemerosesan dan dosej pengambilan yang lebih baik dan selamat untuk digunakan.


Ramai wanita terlalu taksub dengan produk anti penuaan dan krim pencerah hingga mengabaikan kesihatan jangkamasa panjang pada kulit kerana nak cepat cantik, tapi ramai juga wanita yang terlalu takut dengan bahayanya produk-produk kecantikan sehingga memilih untuk tidak memakai sebarang produk penjagaan kulit kerana terlalu takut akan risiko yang bakal mereka hadapi. Ada juga antara mereka yang berminat menggunakan produk penjagaan kulit tetapi mempunyai masalah kulit sensitif dan akhirnya memendam perasaan kerana risau kesan pada kulit wajah.

Untuk mereka yang inginkan kulit wajah yg berseri dan Anti Penuaan tanpa kesan sampingan saya syorkan anda gunakan Anti Aging Regenerating Serum WISDERM keluaran dari Institut Pembangunan Bioproduk yang berpengkalan di UTM.

Wisderm Anti Aging Regenerating Serum telah berjaya dibangunkan hasil daripada kajian kerjasama di antara Institut Pembangunan Bioproduk, UTM dan Dongguk University, Korea Selatan.

Melalui kajian yang telah dijalankan selama 2 tahun, ekstrak herba Estrak herba Kacip Fatimah mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Herba ini telah membuktikan ia berjaya menjadi salah satu daripada pengganti kepada bahan pencerah dan agen anti penuaan yg selamat tanpa kesan sampingan berbanding produk di pasaran sedia ada yang rata-ratanya berasaskan kepada bahan bukan semulajadi.

Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukkan bahawa herba ini berjaya menghalang berlakunya aktiviti tyrosinase. Aktiviti tyrosinase merupakan proses di mana pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit akan bertambah gelap. ini dapat disimpulkan bahawa, herba ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifannya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.

Kebaikan Anti Aging Regenerating Serum WISDERM

Melindungi kulit dari garis halus kedutan di wajah
Membaiki keanjalan kulit
Mengurangkan kesan kedutan dan baiki struktur kulit
Mencerahkan kulit wajah
Meratakan tona wajah
Memberikan kelembapan kulit
Bertindak sebagai collagen pada kulit wajah melalui kandungan antioksida yang tinggi
Memudarkan parut pada wajah
Menghalangkan, mengelakkan atau merencatkan pembentukan melanosit

*** Serum Anti Aging & Serum Anti Jeragat ****** Whitening Serum - Mencerahkan Jeragat ****** Anti Aging Serum - Menghilangkan Garis Halus ***

Anti Aging Regenerating Serum WISDERM -S
Anti Aging Regenerating Serum WISDERM -S
« back