Skip Navigation

Buy now!

Price:  RM 89.00
89.00
Quantity:
print
2. Skin Care UTM - Anti Ageing Regenerating Serum WISDERM | 2. Skin Care UTM - Anti Ageing Regenerating Serum WISDERM » Wisderm Cosmetics Starter Pack | 6. KACIP FATIMAH PHYTO PLUS PENYELIDIKAN UTM | 6. KACIP FATIMAH PHYTO PLUS PENYELIDIKAN UTM » BAGAIMANA KACIP FATIMAH BERFUNGSI UTK FIBROID DAN CYST | 6. KACIP FATIMAH PHYTO PLUS PENYELIDIKAN UTM » Ekstrak Kacip fatimah VS Evening Primrose Oil | 6. KACIP FATIMAH PHYTO PLUS PENYELIDIKAN UTM » KACIP FATIMAH UTK AWET MUDA & ANTI KANSER | 6. KACIP FATIMAH PHYTO PLUS PENYELIDIKAN UTM » KAPSUL KUNYIT, APRIKOT DAN FIBROID | 9. Minyak Kelapa Dara - Produk UTM VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

Whitening Rejuvenating Serum-UTM - Anti Jeragat

Whitening Rejuvenating Serum-UTM - Anti
Penjagaan kulit semulajadi utk masaalah jeragat & bintik hitam di wajah.

Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM adalah hasil kerjasama IBD-UTM (Institut of Bioproduct Development- Universiti Teknologi Malaysia) bersama dengan Dongguk Universiti, Korea Selatan.

Kajian dibuat selama dua tahun mendapati ekstrak HERBA MAS COTEK mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan ia membuktikan ia adalah pengganti kepada bahan pencerah sedia ada di pasaran sekarang yang rata-ratanya bukan dari bahan semulajadi.

Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukan HERBA MAS COTEK menghalang pembentukan tyrosinase (proses pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit makin bertambah gelap).

Kesimpulan nya , HERBA MAS COTEK ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifannya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.


Ramai wanita terlalu taksub dengan krim pencerah hingga mengabaikan kesihatan jangkamasa panjang pada kulit kerana nak cepat cantik, tapi ramai juga wanita yang terlalu takut dengan bahayanya produk-produk kecantikan sehingga memilih untuk tidak memakai sebarang produk penjagaan kulit kerana terlalu takut akan risiko yang bakal mereka hadapi. Ada juga antara mereka yang berminat menggunakan produk penjagaan kulit tetapi mempunyai masalah kulit sensitif dan akhirnya memendam perasaan kerana risau kesan pada kulit wajah.

Untuk mereka yang inginkan kulit cerah tanpa kesan sampingan saya syorkan anda gunakan WHITENING REJUVENATING SERUM keluaran dari Institut Pembangunan Bioproduk yang berpengkalan di UTM

Wisderm Whitening Rejuvenating Serum telah berjaya dibangunkan hasil daripada kajian kerjasama di antara Institut Pembangunan Bioproduk, UTM dan Dongguk University, Korea Selatan.

Melalui kajian yang telah dijalankan selama 2 tahun, ekstrak herba Mas Cotek mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Herba ini telah membuktikan ia berjaya menjadi salah satu daripada pengganti kepada bahan pencerah sedia ada yang rata-ratanya berasaskan kepada bahan bukan semulajadi.

Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukkan bahawa herba ini berjaya menghalang berlakunya aktiviti tyrosinase. Aktiviti tyrosinase merupakan proses di mana pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit akan bertambah gelap. ini dapat disimpulkan bahawa, herba ini berjaya mengurangkan pembentukan melanosit dan juga merencatkan keaktifanya secara langsung dan hasilnya kulit akan bertambah cerah dan sekata.

Kebaikan Whitening Rejuvenating Serum

Mencerahkan kulit wajah
Meratakan tona wajah
Memberikan kelembapan kulit
Bertindak sebagai collagen pada kulit wajah melalui kandungan antioksida yang tinggi
Memudarkan parut pada wajah
Menghalangkan, mengelakkan atau merencatkan pembentukan melanosit

Harga:
Whitening Rejuvenating Serum: Rm 89.00

Combo Set : Anti Aging + Whitening Serum
Harga : Rm 170.00Whitening Rejuvenating Serum-UTM - Anti
Whitening Rejuvenating Serum-UTM - Anti
Whitening Rejuvenating Serum-UTM - Anti
Anti Aging Regenerating Serum WISDERM -S
« back